24.1.2023. 18:20
0
Sladić najavio novu promjenu vremena: Evo o čemu je riječ
Poznati bh. meteorolog Nedim Sladić najavio je na svojoj Facebook stranici novu promjenu vremena.

Naime, čini se da će temperature u Bosni i Hercegovini biti nešto veće nego sada, a sve zbog slabljenja uticaja retrogradne ciklone u našoj zemlji.

Kazao je i kako je trenutno najtopliji zrak iznad Evrope u Škotskoj i Sjevernoj Irskoj, zbog uticaja Azorske anticiklone koja dovlači topao zrak sa Atlantika.

- Ostatak kontinenta je pod utjecajem istočnoeuropske anticiklone uz zadržavanje hladnijeg zraka. Retrogradna ciklona u Jadranu napokon se popunjava, tj. slabi sa svojim utjecajem u Bosni i Hercegovini, objasnio je Sladić.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Bosni i Herecegovini se sutra očekuje oblačno vrijeme, uz mogući slab snijeg ili susnježicu. U većem dijelu Hercegovine prijepodne se očekuje vedro, a povećanje oblačnosti je moguće u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između - 4 i 1 stepen Celzijusa, a na jugu zemlje i do 5 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.




(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.