6.2.2023. 8:01
0
Na Bjelašnici jutros minus 19, u Mostaru plus 1
Na Bjelašnici je jutros izmjereno minus 19 strepeni Celzijusa.

U Bosni je jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -19 stepeni; Ivan Sedlo, Sokolac -10; Gradačac, Sarajevo -7; Doboj, Livno, Srebrenica, Tuzla -6; Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Zvornik -5; Bihać, Drvar, Prijedor, Sanski Most, Zenica -4; Trebinje -3; Široki Brijeg -2; Stolac -1; Neum 0 i Mostar 1 stepen. Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 8 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

U Bosni će danas preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini vedro uz postepeno naoblačenje. U Bosni je povremeno moguće provijavanje slabog snijega.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Dnevna temperatura od -5 do 1, na jugu zemlje do 4 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Povremeno je moguće provijavanje slabog snijega. Dnevna temperatura oko -3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.