24.2.2023. 14:22
0
Stiže nam snijeg: Sladić otkriva i kada
Nakon perioda lijepog vremena i nešto visočijih temperatura, slijedi period u kojem nas zima podsjeća da još uvijek nije gotova. Meteorolog Nedim Sladić je najavio snježne padavine, i to u nedjelju.

Prognozu je objavio na svojoj Facebook stranici.

- Visinska dolina u nedjelju donosi osjetan pad temperature zraka, kako hladna zračna masa prolazi kroz tzv. Bečka vrata.

S njom će u prizemlju doći do ciklogeneze, uz pritjecaj vlažnog zraka. Na razgraničenju dvije zračne mase, tople s juga i hladne sa sjevera očekuju se intenzivnije padavine, najprije u slivu Save i Une. Jačih padavina će biti i na prostoru jugozapadne Hercegovine.

Usljed pada temperature zraka kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg uz formiranje snježnog pokrivača, najprije na sjeveru u noći na nedjelju, a tokom prijepodneva i u centralnim područjima Bosne te na sjeveru Hercegovine, pojasnio je Sladić.

Dodao je kako se najviše snijega prognozira za prostor Krajine.

- Budite u pripravnosti i slušajte preporuke hidrometeoroloških službi i BiHAMK-a u nedjelju kako su moguće određene poteškoće u saobraćaju, upozorio je Sladić.



(A. Balićševac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.