28.2.2023. 9:25
0
Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana
Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, na planinama sa snijegom.

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni pada slab snijeg, a u Hercegovini slaba kiša.

Narednih dana u BiH oblačno

Na Ivan Sedlu je izmjerena najniža temperatura i to minus četiri stepena, Bjelašnici i Sokocu minus tri, u Drvaru, Gradačcu i Livnu minus dva, Bugojnu i Sarajevu minus jedan, Bihaću, Bijeljini, Tuzli i Zenici nula, Banjaluci, Doboju, Sanskom Mostu, Srebrenici i Zvorniku jedan, Mostaru i Širokom Brijegu četiri, Stocu šest, Neumu sedam i Trebinju osam stepeni Celzijusa.

“Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati slab snijeg, a u Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i četiri, na jugu zemlje od devet do 13 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, a u nizinama može padati i kiša, u Hercegovini kiša. Većina padavina se očekuje od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan, na jugu zemlje od četiri do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje od osam do 12 stepeni.

Vedro vrijeme

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i tri, na jugu zemlje od četiri do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i sedam, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni Celzijusa.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom, na planinama snijeg. Padavine su većinom slabe. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri, na jugu zemlje od četiri do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i šest, na jugu zemlje od osam do 12 stepeni Celzijusa.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri, na jugu zemlje od četiri do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu zemlje od deset do 13 stepeni Celzijusa.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.