16.3.2023. 12:51
0
Bh. meteorolog objavio kakvo nas vrijeme očekuje u narednih deset dana
Usljed jačanja uticaja anticiklona sa zapada Evrope, u naše krajeve dolazi znatno hladnija i manje vlažna zračna masa. U takvim će okolnostima vrijeme u Bosni i Hercegovini biti stabilnije, ali uz niže jutarnje temperature, navodi bosanskohercegovački meteorolog Bakir Krajinović.

Međutim, stabilno i vedro vrijeme donosi i obilje sunca, pa će tako maksimalne dnevne temperature biti dosta ugodne za boravak na otvorenom.

"Narednih desetak dana širom naše zemlje očekuje se pravo ranoproljetno vrijeme. Pretežno sunčano tokom cijelog dana uz jutarnje temperature u Bosni od -3 do 2 °C, u Hercegovini od 6 do 11 °C. Danju u Bosni do 14 °C u Hercegovini i do 18 °C", istakao je Krajinović.



Inače, danas u Bosni je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano, više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.