22.5.2023. 8:31
0
Još nekoliko dana sunce, a onda pljuskovi: Ovo je prognoza do četvrtka
FOTO: ARHIV
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Bugojno 9, Ivan Sedlo i Zenica 11, Sarajevo i Široki Brijeg 12, Bihać i Drvar 13, Sanski Most 14, Gradačac i Tuzla 15, Livno i Stolac 16, Neum 17, Mostar 19 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast oblačnosti u Bosni i na krajnjem jugoistoku Hercegovine može uvjetovati lokalne pljuskove, ponegdje praćene slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu do 27 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 23 stepena.

Biometeorološke prilike biće ugodnije u jutarnjim i prijepodnevnim satima. Manjak svježine u drugom dijelu dana, mogao bi kod osjetljivih osoba dovesti do jačanja tegoba i reakcija poput malaksalosti, dekoncentracije, nervoze, glavobolje. Poželjno je umanjiti aktivnosti i slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

U utorak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i istoku Hercegovine, istočnim, jugoistočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 19, a najviša dnevna od 22 do 26, na jugu do 28 stepeni.

U srijedu pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i dio noći širom zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano. Poslije podne porast oblačnostii praćen pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.