7.12.2015. 14:41
0
Mulaomerović umjesto Rimca na klupi Cibone
U ponedjeljak, dan nakon što je obznanjeno da Slaven Rimac više nije trener Cibone, izvršni dopredsjednik kluba Aleksandar Petrović na konferenciji za medije predstavio je novog trenera prve momčadi, bivšeg proslavljenog Ciboninog igrača 41-godišnjeg Damira Mulaomerovića.

"Na sastanku Upravnog odbora prošle srijede došli smo do jednoglasnog zaključka da nismo zadovoljnim onim što momčad prezentira i to je prenešeno treneru Rimcu. U nedjelju ujutro, nakon poraza od Budućnosti, na naknadnim konzultacijama s članovima Upravnog odbora, zaključeno je da se ide u raskid ugovora s Rimcem i Golemcem, jer se neke stvari moraju poduzeti", rekao je Aleksandar Petrović objašnjavajući kronologiju događaja koji su prethodili trenerskoj smjeni, nakon što je Cibona nanizala četiri poraza u regionalnoj ligi i našla se na 13. mjestu u konkurenciji 14 klubova.

Prema Petrovićevim riječima tri su glavna razloga za ovu smjenu: prvi je što se Cibona nalazi u zoni ispadanja, na pretposljednjem mjestu ljestvice ABA lige, drugi je razlog što dojam koji momčad ostavlja na terenu i energija koju pokazuju igrači nisu dobri, a treći je razlog trenutak u kojem se događa smjena koji novom treneru ostavljeno sedam dana za pripremu sljedeće utakmice, što u drugim terminima ne bi bilo moguće napraviti.

 Predstavljajući Damira Mulaomerovića kao novog Ciboninog trenera, Petrović je istaknuo kako "Damir zna kakva je momčad".

 "Znam njegov igrački put, a dok sam bio izbornik reprezentacije BiH bio sam dobro upoznat s njegovim radom u Slobodi. Damir ima karakter kojim može razbuditi ekipu. Dogovorili smo se za pet minuta, a potpisat ćemo ugovor na godinu i pol dana."

 Damir Mulaomerović je prije tri godine završio bogatu igračku karijeru u dresu Zagreba, a trenerskim se poslom počeo baviti nedugo nakon toga. U posljednje je dvije sezone s uspjehom je vodio tuzlansku Slobodu, iz koje je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća kao junior stigao u Cibonu i u Draženovom domu započeo pravi igrački uzlet koji ga je odveo do naslova europskog prvaka s Panathianaikosom te dresa hrvatske reprezentacije za koju je nastupao na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine te na čeetiri europska prvenstva od 1997. do 2003. godine.

"Vraćam se u klub koji je obilježio moju igračku karijeru i dolazim na mjesto trenera velikog kluba, bez obzira na trenutne probleme koje imamo. To je velika čast i odgovornost. Za mene je ovo velika prilika. To je posao koji nisam mogao odbiti, ne bi bilo korektno od mene. Imam obvezu prema Ciboni, zbog moje košarkaške priče koje ne bi bilo da nije bilo Cibone", rekao je Damir Mulaomerović po povratku u klub koji je kao igrač napustio 1998. godine.

"Drago mi je da su me prepoznali kao nekoga tko može izvući momčad iz sadašnje situacije. Nadam se da neću razočarati i da ću opravdati veliko povjerenje koje mi je ukazano. Ne bojim se i uvjeren sam da ćemo uspjeti. Nisam ovdje da obećavam velika čuda, ali Cibona će u sljedećem razdoblju igrati bolje", naglasio je novi trener te dodao:

"Detektirao sam probleme, obrambeno i napadački. Imamo puno prostora za popraviti obranu, a sigurno da možemo poboljšati i napadačku igru."

 Mulaomerović će se igračima prvi put obratiti u ponedjeljak na večernjem terningu. Za svog prvog pomoćnika odabrao je Barišu Krasića koji je dosad u klubu bio zadužen za snimanje igre suparničkih momčadi. Novi trener će premijeru u ovoj ulozi imati u nedjelju, 13. prosinca, kad će u Draženovom domu Cibona ugostiti Zadar u 14. kolu ABA lige.

(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.