22.12.2015. 14:33
0
Ovom 230 centimetara visokom košarkašu dnevno treba kilogram tjestenine i velika količina mesa
Kilogram tjestenine i veliku količinu mesa dnevno mora pojesti 15-godišnji rumunski košarkaš Robert Bobroczkyi kako bi svoj razvoj i rast popratio izgradnjom odgovarajuće mase za svojih 230 centimetara visine.

Momak je, razumljivo, bačen u košarku, ali u ovoj sezoni će jedina biti briga Romine akademije biti kako ga održati zdravim, piše Avaz.

Jer u interesu kluba, kaže Giacomo Rossi, nije samo to da za pet godina on bude košarkaš već da bude zdrav čovjek. Zato će propustiti utakmice kroz cijelu sezonu u akademiji i posvetiti se vježbama i razvoju.

Za ovog momka, koji govori pet jezika, kažu da su pregled terena i asistencije njegova najjača strana košarkaške igre.

Iako bi njegov rast mogao sugerisati zdravstvene probleme 84 kilograma teški Bobroczkyi je obavio “sve moguće pretrage” nakon kojih je utvrđeno da je “u potpunosti zdrav”, kaže fizioterapeut kluba Daniele Comandini, a njegov trk po parketu u potpunosti opravdava ukošenost kukova uobičajena za ovako visoke ljude, piše Avaz.

A visinu je naslijedio i od roditelja, bivšeg rumunskog reprezentativca Zigmonda viskog 215 centimetara, koji je igrao sa Gheorgheom Muresanom, 231 centimetar visokim bivšim NBA košarkašem, i majke, nekadašnje rukometašice.

(Alen Avdić)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.