22.1.2016. 14:20
0
Košarkaška reprezentacija BiH u kvalifikacijskoj grupi s Rusijom i Švedskom
Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je protivnike u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2017. godine. Voljom žrijeba u Münchenu reprezentacija BiH, koja se nalazila u drugom jakosnom "šeširu", uvrštena je u grupu C, jedinu tročlanu grupu kvalifikacija, zajedno sa selekcijama Rusije i Švedske.
U grupi A igrat će Belgija, Island, Švicarska i Kipar, u grupi B Njemačka, Holandija, Austrija i Danska, grupu D sačinjavaju Poljska, Estonija, Bjelorusija i Portugal, u grupi E snage će odmjeriti Slovenija, Ukrajina, Bugarska i Kosovo, u grupi F nastupaju Gruzija, Crna Gora, Slovačka i Albanija, dok posljednju grupu G sačinjavaju Makedonija, Mađarska, Velika Britanija i Luksemburg.

Kvalifikacije će biti odigrane od 31. augusta do 17. septembra ove godine, a nastupit će 27 reprezentacija koje će se boriti za 11 preostalih mjesta na Eurobasketu. 

- Kvalifikacione grupe:
- grupa A: Belgija, Island, Švicarska, Kipar
- grupa B: Njemačka, Holandija, Austrija, Danska
- grupa C: Rusija, BiH, Švedska
- grupa D: Poljska, Estonija, Bjelorusija, Portugal
- grupa E: Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Kosovo
- grupa F: Gruzija, Crna Gora, Slovačka, Albanija
- grupaG: Makedonija, Mađarska, Velika Britanija, Luksemburg

Evropsko prvenstvo 2017. godine će biti održano u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj, a finalnu fazu takmičenja ugostit će Turska, odnosno istanbulske dvorane ''Abdi Ipekci Arena'' i ''Sinan Erdem Arena''. 
(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.