28.2.2016. 23:27
1
Sparsi poraženi od Crvene zvezde
Košarkaši sarajevskih Sparsa nisu uspjeli savladali Crvenu zvezdu u meču juniorske Eurolige, koji se igrao u Beogradu. Zvezda je slavila sa 92:88.

Sarajevski tim je odlično otvorio meč, te su u uvodnim minutama imali prednost. Do kraja prve četvrtine ta prednost se istopila, a u drugoj dionici beogradski tim je poveo i kontrolisao meč. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 47:42 za Crvenu zvezdu.

Treći period Sparsi su odigrali loše, te u u jednom momentu imali i 13 poena zaostatka. Ipak, u finišu je prednost smanjena na četiri poena, ali mladi momci nisu imali snage za potpuni preokret. Zvezda će nastaviti takmičenje na završnom turniru juniorske Eurolige u Berlinu.

Kod Sparsa najbolji su bili Sani Čampara sa 24 poena, koliko je postigao i Amar Gegić uz deset skokova.

Crvena zvezda - OKK Spars 92:88  (22:22, 25:20, 23:15, 22:31)

(Nedim Pobrić)

 
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.