16.4.2016. 8:19
0
NBA odobrila reklame na dresovima: Dodatne investicije pomoći će razvoj košarke
U saopćenju NBA lige navodi se da će se reklama nalaziti na prednjem gornjem lijevom dijelu dresa i da će biti veličine 6,35 centimetra.

Čelnici NBA su u petak odobrili plan da se prodaje reklamni prostor na dresovima klubova u ovoj košarkaškoj ligi, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Ova odluka u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta stupit će na snagu već od sezone 2017/18., u sklopu probnog trogodišnjeg programa.

U saopćenju NBA lige navodi se da će se reklama nalaziti na prednjem gornjem lijevom dijelu dresa i da će biti veličine 6,35 centimetra.

NBA je tako postala prva velika profesionalna sportska liga u SAD-u koja će na dresovima nositi reklame.

Odlučeno je da košarkaški klubovi sami mogu prodavati reklamni prostor. 

"Sponzorstva na dresovima omogućit će dublje angažovanje s partnerima koji žele razviti jedinstvene veze s našim timovima, a dodatne investicije pomoći će razvoj košarke na nove i uzbudljive načine", rekao je komesar košarkaške NBA lige Adam Silver.

(Anadolu Agency)

ReklameNBA
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.