30.9.2016. 19:15
0
Nakon ispadanja iz Lige prvaka, Igokea odustala od nastupa u Eurokupu
Košarkaši Igokee nisu se uspjeli plasirati u 2. kolo kvalifikacija za novoformiranu FIBA Ligu prvaka, nakon što su eliminirani u dvomeču sa crnogorskim Mornarom.

Aktualni prvak Bosne i Hercegovine u prvom susretu je pobijedio sa 71:69, dok je  revanšu u Baru poražen sa 83:60.

Nakon eliminacije u Ligi prvaka Igokea je trebala je nastaviti takmičenje u FIBA Eurokupu, ali će najvjerovatnije odustati od ovog "utješnog" natjecanja.   

Generalni menadžer kluba iz Laktaša Igor Dodik za "Nezavisne novine" kazao je  da Igokea neće igrati u Eurokupu  "kako zbog finansija tako i zbog neatraktivnog takmičenja".

- FIBA nam je izašla u susret da igramo kvalifikacije za Ligu prvaka, dok su trećeplasirani timovi iz nekih nacionalnih prvenstava direktno išli u grupnu fazu. Sada ćemo mi njima da izađemo u susret i otkazati učešće u njihovom neatraktivnom takmičenju - rekao je  Dodik.

Košarkaši Igokee u nedjelju, 2. oktobra,  počinju tamičenje u regionalnoj ABA ligi, a prvi protivik na otvaranju sezone u Laktašima biće ekipa Cibone (17.00 sati).

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.