14.12.2016. 22:22
0
FIBA Liga šampiona: Partizan slavio u Beogradu protiv Bešiktaša
U utakmici devetog kola grupe "E" Lige šampiona, košarkaši Partizana savladali su košarkaše Bešiktaša, rezultatom 86:71.

Utakmicu, koja je igrana u dvorani "Aleksandar Nikolić", bolje su započeli košarkaši Partizana, koji su poveli u prvoj četvrtini rezultatom 11:6, ali serijom od 7:0, Bešiktaš vratio u igru i na kraju prvih deset minuta igre rezultat je bio 18:16 u korist domaćina. 

Sredinom druge četvrtine, domaći igrači imali su sedam poena razlike u odnosu na turski Bešiktaš, ali je drugi deo te deonice obeležio pad u igri crno-belih i rezultatsko približavanje Bešiktaša, pa se na petnaestominutnu pauzu otišlo rezultatom 44:41 za Partizan. 

Treću četvrtinu obeležilo je smenjivanje u vođstvu dve ekipe, a na kraju te deonice, pred odlučujućih poslednjih deset minuta, rezultat je bio nerešen, 64:64. 

U prvih pet minuta poslednje četvrtine Partizan je igrao čvrstu odbranu, zbog koje je Bešiktašu bilo teško da do dođe do poena, dok je crno-belima dobro išao i šut za tri poena. Na polovini poslednje deonice igre, domaći igrači imali su prednost od 9 poena (75:66), da bi na kraju meča slavili rezultatom 86:71. 

Pre ovog meča turski Bešiktaš je zauzimao prvo mesto u grupi "E" sa skorom 7-1, dok je Partizan delio peto mesto sa polovičnim učinkom 4 pobede i 4 poraza. 

Prvi susret ove dve ekipe, odigran u Istanbulu krajem oktobra pripao je Bešiktašu, koji je zabeležio 77 poena u odnosu na rivala, Partizan, koji je zabeležio 62 poena.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.