29.12.2016. 21:59
0
Zvezdino iživljavanje nad CSKA
Sedma Zvezdina pobjeda u Euroligi.Poslije trijumfa nad velikim Maccabijem i još većim Realom, pao je šampion Evrope i najozbiljniji kandidat za još jednu titulu Eurolige

Zvezda je od samog starta krenula furiozno i napravila seriju od 13:0 i pokazala zube Moskovljanima. Vodila je sve vrijeme, a CSKA je uspio da se približi jedino u polovini druge četvrtine, ali su Radonjićevi momci pojačali pri kraju poluvremena i otišli na odmor sa prednošću od 14 razlike.

U trećoj dionici zahvaljujući sjajnoj partiji Ognjena Kuzmića ispod koša, crveno-bijeli su održavali prednost, ali se CSKA približio na samo šest poena zaostatka početkom posljednje dionice.

Poslije tri prazna minuta gde nije viđen nijedan koš sa obe strane, Walters je najprije pogodio trojku, a potom i poentira za dva, što je bio i prelomni trenutak meča.

Zvezda je do kraja stisla u odbrani, CSKA je krenuo na sve ili ništa, ali nije uspio.

Najefikasniji u redovima srpskog predstavnika bio je Ognjen Kuzmić sa double-double učinkom od 16 poena i 10 skokova. Pratio ga je Marko Simonović sa 14.

Kod CSKA, čak ni 21 poen Andreja Voronceviča nije bio dovoljan Armejcima za pobjedu, a osim njega, jedini iole raspoloženi košarkaš bio je Aron Jacksonsa 10 postignutih poena.

CSKA je zabilježio drugi uzastopni poraz, ukupno treći, ali i dalje se čvrsto drže na čelu tabele.

Zvezda poslije polovine ovosezonskog takmičenja u Euroligi ima polovičan učinak od sedam pobjeda i osam poraza i svakako će biti pretendent za play off, odnosno konkurisat će za jedno od osam mjesta koje vode u četvrtfinale.

(Amila Alijagić/alo.rs)

ZvezdaCSKA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.