1.6.2017. 22:47
0
Cedevita četvrti puta zaredom prvak Hrvatske
Košarkaši Cedevite četvrtu godinu zaredom postali su prvacima Hrvatske, nakon što su pred 6000 gledatelja u KC Dražen Petrović svladali Cibonu rezultatom 78-75 (15-18, 15-12, 28-16, 20-29) u petoj, odlučujućoj utakmici finalne serije.

U do kraja ispunjenoj dvorani KC Dražen Petrović, što je dodatno podiglo temperaturu i otežalo uvjete za igranje, obje su momčadi pokazale znakove sputanosti u prvom poluvremenu, zbog uloga koji je nosila ova utakmica.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena Cedevita se u nastavku počela odvajati, a kada je momčad Veljka Mršića povela 72-58 u 32. minuti činilo se da je sve gotovo.

Ipak, u posljednje tri minute Cedevita je uspjela prokockati gotovo cijelu prednost. 35 sekundi do kraja Cibona je pogodila tricu i došla na minus tri (74-71), zatim je ukrala loptu, no Nebojša Joksimović je promašio dva šuta ispod obruča i propustio uvesti utakmicu u potpuno neizvjesnost.

U preostalom vremenu pogocima s crte za slobodna bacanja košarkaši Cedevita je uspjela privesti utakmicu kraju i doći do odlučujuće treće pobjede u finalnoj seriji.

Ryan Boatright s 22 koša, 3 asistencije i 5 ukradenih lopti predvodio je Cedevitu, a bh. reprezentativac Džanan Musa u pobjedu je ugradio 9 koševa i 3 skoka.

Luka Žorić je sa 17 koševa, 6 skokova i 3 asistencije bio najbolji Cibonin igrač.

Cedeviti je to četvrti uzastopni naslov, a sva četiri puta u finalu su nadigrali Cibonu, koja je ostala na 18. trofeja prvaka Hrvatske.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.