6.8.2017. 8:45
0
"U Slovačkoj se igra košarka, a BiH nema veliku bazu košarkaša da može nekoga potcijenjivati"
Selektor seniorske košarkaške reprezentacija Bosne i Hercegovine Duško Vujošević zadovoljan je večerašnjom pobjedom svog tima protiv selekcije Slovačke u pretkvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2017. u Kini.

BiH je slavila protiv Slovačke s 84:71, a Vujošević je nakon meča naglasio da potcjenjivanja protivnika sigurno nije bilo jer BiH ''nema pravo na to''. 

- U Slovačkoj se igra košarka, a BiH nema veliku bazu košarkaša da može nekoga potcijenjivati. Nemamo pravo na to. Igrali smo odlično, iako smo imali pad u igri pred kraj meča. Najteže je slaviti u već dobivenim utakmicama. Očekujem da ćemo igrati još bolje i da ćemo imati veću podršku - izjavio je Vujošević i dodao da je svaka naredna utakmica u kvalifikacijama najvažnija.  

Naglasio je da su gledaoci mogli uživati u borbenoj igri oba tima, te da Slovaci ozbiljno rade na unapređenju košarke. 

- Slovaci su za sve ekipe ozbiljan protivnik, imaju dobrog selektora i ideju kako da igraju. Drago mi je što smo na vrijeme uspjeli prelomiti utakmicu u našu korist. Čestitam Slovacima na fer i korektnoj igri. Borili su se do kraja i mi to moramo poštovati - rekao je selektor BiH. 

Selekcija BiH u narednom kolu pretkvalifikacija u srijedu u Skenderiji dočekuje Armeniju koja nakon dva kola ima isti broj pobjeda. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.