3.11.2017. 13:09
0
Iz KSBiH poručuju: Duško Vujošević ima odriješene ruke u izboru svojih saradnika
Selektor Vujošević je imao potpuno odriješene ruke u izboru stručnog tima koji je radio i koji će raditi sa reprezentacijom - saopćeno je danas iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, povodom posljednjih dešavanja i odstranjivanja Josipa Pandže iz tabora seniorske selekcije.

Vujošević je odstranio Pandžu iz tabora reprezentacije zbog navodne nelojalnosti, nakon čega se oglasio trener KK Kakanj koji je rekao da se sve desilo na osnovu ''trača''. 

Upravni odbor Košarkaškog saveza naglašava da selektor ima pravo da bez posebnih objašnjenja formira tim saradnika koji će obavljati svoju ulogu u predstojećim utakmicama.

- Slobodno iznošenje svojih stavova pa i kritičkih tonova nije nešto što nama u ovom trenutku treba, te smatramo da su oni nepotrebni prije svega zbog izgradnje povjerenja. Znatno podmlađena reprezentacija BiH pod vodstvom iskusnog selektora Vujoševića i uz predan rad svih članova stručnog štaba u izuzetno teškim okolnostima ostvarila je izuzetan uspjeh u pretkvalifikacijama - stoji u saopćenju.

UO KSBiH naglašava da je podrška na koju je naišla reprezentacija bila podstrek za ostvarenje ovog izuzetnog rezultata ali i obaveza da se nastavi istim putem.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.