12.1.2018. 20:53
0
Kobe Bryant: Brzo će doći vrijeme za šut za četiri poena
Legendarni Kobe Bryant vjeruje da će se pravila košarke relativno brzo promijeniti i da nije daleko dan kada će se uvesti i šut za četiri poena.

- Nisam za to, ali doći će vrijeme kada ćemo biti spremni za liniju od četiri poena. Kada danas gledam dječake, koji počinju da treniraju, vidim da preskaču osnovne košarkaške korake i vještine da bi uvježbavali šut za tri poena. To je taj trend Stephen Currya, a to na neki način uništava igru - rekao je Bryant, prenosi Avaz. 

On je, međutim, rekao da Curry nije uveo, već usavršio šut za tri poena.

- Curry ima mnogo talenta i zna mnogo o košarci, ali to je naučio, jer nije forsirao šut za tri poena. Ali, sada - dječak od osam godina daje sve od sebe da dobaci loptu do koša van linije za tri, a zanemaruje osnove. To je loše, ali košarka se razvijala vremenom, mijenjala su se pravila i ništa nije isto kao prije. To je i normalno. Doći će vrijeme za igru od četiri poena - kazao je bivši as Lakersa i jedan od najboljih igrača 21. stoljeća.

(Ajla Hurko)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.