30.1.2018. 13:36
2
Nakon skandaloznog navijanja Delija: Umjesto da idemo ka pomirenju, gajimo mržnju
Novi košarkaš Crvene zvezde Alen Omić dočekan je sa salvom uvreda i zvižduka od strane navijača beogradskog kluba u svom debiju protiv Olympiakosa.

Popularne “Delije” bile su od početka izričito protiv dolaska rođenog Tuzlaka u redove Zvezde, ali su se čelnici kluba oglušili na njihove poruke. Omić je potpisao za Zvezdu i u svom debiju shvatio je gdje je došao kada su navijači ovog kluba pokazali transparent na kojem je pisalo “Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija”.

Ovaj potez navijača Zvezde izazvao je dosta bure i mnoge sportske ličnosti su se oglasile nakon svega i pružile pomoć Omiću. Jedan od njih bio je i nekadašnji trener FK Crvena zvezda Ljupko Petrović koji je 1991. godine vodio Zvezdu do naslova prvaka Europe.

“U Zvezdi prije nije bilo bitno odakle je tko. S nama su u momčadi tada bili Šabanadžović, Prosinečki, Savićević i mnogi drugi i nitko nije postavljao pitanje odakle je tko. Rat je mnogo promijenio i sada je sve drugačije. Umjesto da idemo ka pomirenju, gajimo mržnju”, rekao je Petrović za Informer.


Ljupko Petrović bio je trener Zvezdine fudbalske ekipe koja je 1991. godine u Bariju osvojila titulu europskog prvaka, dok je u isto vrijeme Vladimir Cvetković (bivši košarkaš) bio direktor kluba.

Legendarni košarkaš Zvezde i bivši direktor fudbalskog kluba Vladimir Cvetković smatra da je postupak Delija skandalozan.

“Mnogo igrača iz Hrvatske i Bosne igralo je u Košarkaškom klubu Crvena zvezda ranije, a da ne pričam koliko ih je bilo u Fudbalskom klubu. Sjetite se samo jedne od najljepših akcija u historiji Zvezde, u prvoj utakmici polufinala Kupa europskih šampiona protiv Bayerna u Munchenu, kad smo pobijedili 2:1. Rumun Belodedić je uzeo loptu i dodao je Hrvatu Prosinečkom, koji je proigrao Srbina Binića, a ovaj je centrirao i na kraju je Makedonac Pančev dao gol”, prisjetio se Cvetković slavne pobjede kluba s Marakane u razgovoru za Informer.









2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.