17.6.2018. 20:25
1
Duško Vujošević zbog BiH otkazao transplantaciju bubrega
Duško Vujošević, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, živi za sport pod obručima.

Njegov temperament, kojeg nema ni jedan stručnjak na svijetu, uz neosporno znanje, promovisila su ga u ljubimca navijača naše zemlje. Dule je omiljen gdje god je radio, pa tako i na klupi Zmajeva.

Prije tri dana okupio je naše reprezentativca uoči posljednja dva susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Francuske (29. juna u Tuzli) i Belgije (2. jula u gostima).

Vujošević se suočio sa velikim problemima zbog otkaza, a dušu je otvorio u razgovoru za Blic čiji novinar je posjetio našeg selektora u kući na Vračaru (Beograd) neposredno uoči okupljanja u Sarajevu.

– Prije mjesec sam proglašen počasnim građaninom Sarajeva i nisam očekivao da ću mjesec kasnije imati osjećanje žalosti zato što se oni koji su počastvovani pozivom u reprezentaciju, ne odazivaju – kazao je Vujošević za Blic, a potom pojasnio:

– Neki nisu spremni da se žrtvuju. Ja sam imao opciju za transplantacijom bubrega u ovom periodu, ali sam izabrao košarku. Živojin Mišić u svojim memoarima kaže da ko nije čuvao ovce u mladosti ne zna šta je muka, a ja kažem, ko nije vodio selekciju BiH ne zna šta je muka. Imam dosta otkaza i nisam u boljoj situaciji nego lani u ovom sizifovom poslu. Mislio sam da sam napravio osnov, ali Musa ima obaveza na draftu, gdje će vjerujem biti u prvom krugu, Penava je povrijeđen, Nurkić je korektno došao u Beograd da direktno pričamo jer sada ne može, ali će igrati u prozorima kada osigura ugovor i osiguranje. Lončar je na kampu, Stipanović i Milošević su povrijeđeni, Kikanović 24. juna završava prvenstvo Francuske.


(Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.