10.8.2018. 19:15
1
Nakon prijetnje FIBA-e: Crnadak poručio da će igrači sa Kosova dobiti vize, problem predstavlja rok kojeg je zadala FIBA
Ministar vanjskih poslova BiH, Igor Crnadak, potpisao je odobrenje za izdavanje viza košarkaškoj reprezentaciji Kosova kako bi ova selekcija mogla nastupiti na Evropskom prvenstvu za kadete u Sarajevu, prema pisanju Dnevnog Avaza.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, odluka je uslijedila nakon što je FIBA uputila ultimatum po kojem će Košarkaški savez BiH biti kažnjen u slučaju da kosovski tim ne dobije vize za ulazak u BiH.

Međutim, sada predstoji utrka s vremenom, s obzirom na to da vize trebaju biti izdate u našoj ambasadi u Skoplju, a FIBA je ostavila rok do 20.30 sati 

Podsjećanja radi, velika prašina se podigla zbog neizdavanja viza za košarkaše sa Kosova. MVPBiH je u nekoliko navrata izdavalo različita saopćenja, pa se danas došlo do informacije da je izdavanje kočio predsjednik KSRS, Igokee i čan Dodikovog SNSD-a, Boris Spasojević.

On je kasnije rekao kako on nije krivac, nego je krivac Crnadak, ali su potom iz MVPBiH poručili kako je Spasojević promijenio svoju odluku, pa se sada vize mogu izdati.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.