12.1.2019. 14:00
0
Hrnčić: Ne razmišljamo o porazu protiv Bosne Royal
Košarkaši Gradine iz Srebrenika, u okviru 13. kola prvenstva BiH, večeras u tuzlanskom Mejdanu dočekuju ekipu Bosne Royal. Susret je za obje ekipe od velike važnosti, s obzirom na to da se radi o duelu timova koji se bore za opstanak u ligi.

Gradina je u prvom dijelu prvenstva iznenadila „studente“ pobijedivši u Skenderiji 74:71, a novi trijumf novajlije u ligi bio bi težak udarac za nekadašnje evropske prvake.

-Ne razmišljamo o porazu kao o opciji. Jednostavno, moramo pobijediti i maksimalno smo fokusirani na to. Večeras moramo izaći na teren i, poštujući zadatke koje je trener postavio pred nas, dati maksimum. U tom slučaju pobjeda neće izostati – kaže za Fenu Mirza Hrnčić, koji se u Gradinu nedavno vratio iz OKK Slobode.

Ekipa iz Srebrenika minule srijede ostavila je dobar dojam u finalu Kupa RKS Tuzla protiv OKK Slobode. Potvrdili su da su se novi igrači, Mujo Tuljković, Slobodan Pejović i Mirza Hrnčić, dobro uklopili u tim i da će, uz Dejana Bijelića, Zlatka Golijanina i Mišu Tanasilovića, biti najveća opasnost za sarajevski tim.

-Utakmica u Kupu RKS bila nam je odlična priprema za večerašnji susret, koji je za nas jedan od najvažnijih do kraja prvenstva.  Mijenjali smo dosta ekipu, a par treninga i utakmica sa OKK Slobodom poslužila nam je za uigravanje. Smatram da Bosna Royal, iako preživljava težak period, nije naivna ekipa. Dobro rade kontre i opasni su šuteri za tri poena. Ipak, uz ozbiljan pristup igri, snažnu odbranu i maksimalnu motivaciju, očekujem pobjedu. Blagi smo favoriti, s obzirom na to da smo ih već dobili u gostima – izjavio je za Fenu Zlatko Golijanin, koji dres Gradine nosi već petu sezonu.

Pozvao je sve ljubitelje košarke da dođu u Mejdan i pomognu njegovoj ekipi da ostvare važnu pobjedu.

 Utakmica Gradina – Bosna Royal igra se večeras u Tuzli od 18 sati.


(FENA / Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.