19.2.2019. 8:04
1
Sulejmanović, Buza, Durmo i Sejfić propuštaju meč protiv Češke
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se u nedjelju poslijepodne okupila na pripremama u Zenici, otputovala je jutros u Češku, gdje ih u četvrtak u Pardubicama (18.00 sati) očekuje posljednji gostujući duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.
Selektor Vedran Bosnić za Fenu je kazao kako na put ide 12 igrača. Povrijeđeni Emir Sulejmanović ostaje i on će u Zenici vježbati s pomoćnim trenerom Tihomirom Mustapićem, kao i Ibrahim Durmo, Nedim Buza i Ismet Sejfić, koji su ovog puta prekobrojni.

- Kada se vratimo, oni se opet priključuju. Sada sam se odlučio za ovih 12 igrača, ranije su bili neki drugi. Uglavnom, rotiramo sve igrače.

Oni su u konkurenciju za utakmicu protiv Bugarske (nedjelja, 24. februara u Zenici) - najavljuje Bosnić, kojeg ne napušta optimizam.

- Optimizma ima uvijek. Od prvog dana od kada se uđe u hotel, kada smo svi zajedno, kada treniramo, kada je dobra atmosfera...Optimizam je tu. Energija je dobra, ali svi znaju da je jako kratko vrijeme - kaže Bosnić, koji napominje da ih do Češke očekuje 14 sati dug put autobusom.

- Sutra imamo ta dva treninga i utakmicu u četvrtak. Jučer smo imali jako borben trening. Vidjela se ta energija i idemo da se borimo - najavljuje Bosnić i smatra da će Česi nastupiti sa sličnom ekipom kao i u prvom meču, 16. septembra prošle godine u Sarajevu, nakon kojeg su Česi poraženi kući od Francuske (65:79) i u gostima kod Rusije (61:81).

Česi su u septembarskom meču bili bolji te slavili s 80:85, ali da će im ovog puta sigurno izostati NBA igrač Tomas Satoransky te euroligaški centar Jan Vesely, koji je povrijeđen u Fenerbahceu.

(Fena/Alen Avdić)
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.