5.3.2019. 10:58
0
LeBron James i LA Lakersi će najvjerovatnije propustiti ovogodišnji Playoff
Košarkaši Los Angeles Clippersa sinoć su savladali u gradskom derbiju ekipu Lakersa sa 113:105.

Lakersi su ovim porazom gotovo izgubili šanse da se plasiraju u playoff ove sezone, s obzirom da su tek deseta ekipa zapadne konferencije, dok su se Clippersi novim trijumfom učvrstili na sedmom mjestu.

Clipperse je do pobjede predvodio Italijan Danilo Gallinari s 23 poena, a Lou Williams je dodao 21, dok je u timu Lakersa najefikasniji bio LeBron James s 27 poena. 

Lakersi su već mislima usmjereni ka rekonstrukciji ekipe koja nije ispunila očekivanja, pa je za očekivati da će od naredne sezone James imati pomoć barem još jedne velike zvijezde NBA lige.

U još jednom derbiju sinoćnjeg programa NBA lige San Antonio Spursi su na svom terenu savladali drugoplasiranu ekipu zapadne konferencije Denver Nuggetse sa 104:103. 

Spursi su nanijeli Nuggetsima treći uzastopni poraz na krilima DeMara DeRozana koji je postigao 24 poena, dok je LaMarcus Aldrige dodao 22 poena. Jamal Murray je bio najefikasniji u timu Denvera s 25 poena, dok je Nikola Jokić ubacio 22 poena uz deset skokova. 

- Rezultati sinoćnjih susreta:
Brooklyn Nets - Dallas Mavericks 127:88
Miami Heat - Atlanta Hawks 114:113
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 104:103
Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 114:105
Utah Jazz - New Orleans Pelicans 112:115
Sacramento Kings - New York Knicks 115:108
Los Angeles Lakers - LA Clippers 105:113

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.