13.12.2019. 11:16
0
Košarkaši Čelika niz od pet pobjeda žele produžiti protiv Radničkog
Derbi 9. kola A1 lige Federacije Bosne i Hercegovine za košarkaše, sutra u 16.00 sati u Gradskoj areni "Husejin Smajlović“ igraju drugoplasirani zenički Čelik (6-2) i četvrtoplasirani goraždanski Radnički (5-3).

U konkurenciji za tim bit će i Stefan Britvar, koji je sanirao povredu koju je zadobio u zadnjem kolu i pobijedi na gostovanju kod Bošnjaka u Hadžićima (94:89).

-Radnički je prošle godine bio dosta slabiji, ali ove su godine doveli i dva Amerikanca. Ako njih uspijemo zaustaviti mislim da možemo slaviti. Sve je u našim glavama - kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Armel Mujaković.

Podsjetio je da su na otvaranju sezone izgubili prva dva domaća meča, ali sada su već u seriji od pet uzastopnih pobjeda.

-Ključ pobjede bit će da zaustavimo njihova dva Amerikanca, koji svaku utakmicu kombinovano postižu između 50 i 60 poena. Nadam se da ćemo, ako njih pobjedimo i zadržimo niz pobjeda, u narednom kolu, kada ponovo igramo kući, dobiti i Gračanicu te u zadnjem kolu u gostima Brčko Distrikt - kazao je zenički centar Namik Varupa, koji je podsjetio da je Radnički zadržao trenera i centarsku liniju iz prošle sezone.

Navijači će uz kupljenu ulaznicu sutra biti nagrađeni i kalendarom za narednu godinu, sa slikom seniorskog tima.


(Fena/Admir Oručević)

Celik
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.