5.6.2020. 8:55
0
Toni Kukoč o utakmici u Sarajevu: To me je, stvarno, iznenadilo. Na to nismo naišli nigdje, osim kada igramo u Splitu
FOTO: Sportklub
Toni Kukoč, legendarni hrvatski košarkaš i bivši košarkaš Chicago Bullsa, govorio je u intervjuu za Sportklub o košarci, Chicago Bullsima, filmu "Last Dance", Jugoslaviji, Jugoplastici itd.

Piše: Haris Ahbabović

Kukoč se osvrnuo na jednu utakmicu koju je u dresu Jugoplastike, sa kojom je osvojio tri titule prvaka Evrope, odigrao protiv Bosne u Sarajevu.

U Sarajevu je, nakon treće titule prvaka Evrope, hiljade ljudi su ovacijama pozdravile Tonija i Jugoplastiku.

"To mi je jedna od najdražih uspomena i to me je, stvarno, iznenadilo. To je bilo par dana nakon što osvojili tu titulu. Trebali smo igrati u maloj dvorani Skenderije, ali je utakmica premještena u veliku dvoranu zbog ogromne potražnje publike. Znam da su bile ovacije čitave publike koja je uzvikivala "Jugoplastika". Na to do tada nismo naišli nigdje, osim u Splitu, na domaćem parketu. Sarajevska publika je znala prepoznati ekipu, sportaše, ljude koji su tada igrali u Jugoplastici. Na kraju krajeva, Sarajevo je već tada imalo prvaka Evrope i znali su prepoznati kvalitetu", rekao je Kukoč u intervjuu za SK.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.