9.11.2015. 19:20
0
Balić: Protiv Studenta moramo bolje otvoriti meč
Košarkaši Sparsa u srijedu dočekuju ekipu Studenta, u šestom kolu prvenstva Bosne i Hercegovine.
Sarajevski tim nakon pet kola ima maksimalan učinak i očekuje nastavak serije u narednoj utakmici u kojoj je favorit.

Trener Sead Balić osvrnuo se na utakmicu prošlog kola protiv Bošnjaka, u kojoj je njegov tim imao loše otvaranje, ali je u završnici uspio nadigrati domaćina. Vjeruje da će protiv mostarskog tima njegovi igrači bolje otvoriti meč.  

- Iako su Mostarci novajlije u ligi, imaju jako dobar sastav. Kostur ekipe je sastavljen od iskusnih igrača, koji godinama igraju u Ligi 12 i moramo ih shvatiti jako ozbiljno. Od svojih igrača očekujem da uđu puno bolje u utakmicu nego protiv Bošnjaka i da na taj način nastavimo niz pobjeda. Naš cilj je da do sljedećeg derbi meča protiv Leotara, koji je na programu za dva kola, zadržimo stopostotni učinak i seriju bez poraza - kazao je Balić.

Prvotimac Sparsa Adi Zahiragić kazao je da se u subotu osjetio umor kod većini igrača, ali da je to sada iza njih, jer žele nastaviti sa dobrim rezultatima i savladati Student.

- Znamo da nam neće biti lako. Student ima par izuzetnih pojedinaca i svako od njih u datom trenutku može postići po 20 poena. Mi moramo ući jako u utakmicu, tu nema dileme. Ako odigramo onako kako možemo i znamo, pobjeda nad Mostarcima ne bi trebala doći u pitanje. Sve zavisi od nas - rekao je Zahiragić.

Ni u susretu protiv Studenta, zbog povreda u timu neće biti Stefana Glogovca i Dine Hodžića.

Meč šestog kola Lige 12 između Sparsa i Studenta na programu je u srijedu od 17 sati.
(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.