11.11.2015. 22:04
0
Pobjeda košarkašica Čelika u Zagrebu
Košarkašice Čelika ostvarile su drugu pobjedu u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi.
Zeničanke su u petom susretu u okviru regionalnog takmičenja, u derbiju začelja B-grupe večeras u Zagrebu pobijedile ekipu Trešnjevke sa 75:56 (22:14, 16:9, 20:13, 17:20).

Čeliku je ovo bila druga pobjeda u sezoni nad Trešnjevkom, nakon što je u prvom kolu pobijedio s jednim poenom razlike (60:59). To je, ujedno, bila i jedina pobjeda zeničkog tima u dosadašnjem dijelu lige nakon koje su uslijedili porazi od Athlete Celja, Budućnosti i Kvarnera. 

Čelik su do pobjede vodile Aldijana Iriškić sa 21 i Tamara Kapor s 18 poena, dok je Nataša Popović ostvarila "double-double" učinak od 10 poena i 18 skokova. Sa druge strane, najefikasnije su bile Lana Peckovski sa 19 i Anita Kelava s 11 poena.

Drugi bh. predstavnmik u regionalnoj ligi sarajevski Play Off u četvrtak u gostima igra protiv Grosuplja.

(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.