27.2.2016. 20:02
0
Sparsi u polufinalu juniorske Eurolige, sljedeći protivnik Musina Cedevita
Košarkaši Sparsa plasirali su se u polufinale kvalifikacionog turnira juniorske Eurolige, nakon što su u posljednjem meču grupe ''A'' danas u Beogradu pobijedili podgoričku Budućnost s 96:80.

Izabranicima Marka Trbića je trebala pobjeda za plasman u polufinale, nakon što su u prvom kolu savladali berlinsku Albu, a u drugom kolu upisali poraz od Crvene zvezde. 

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, a tim iz Podgorice je na kraju imao poen prednosti (23:22). U drugoj četvrtini Sparsi su zaigrali bolje te na poluvrijeme otišli pri vodstvu od osam poena razlike (52:44).

U trećem periodu igre bh. reprezentativac Sani Čampara pogađa tri vezane trojke i donosi 14 poena prednosti Sparsima, koji su u zadnjem periodu igre bez većih problema tu prednost održavali i ostvarili važnu pobjedu.

Sparse je u ovom meču predvodilo kapiten Amar Gegić s 26 poena, 15 skokova, deset asistencija i šest blokada, Sani Čampara je postigao 26 poena, dok je Aleksa Stepanović dodao 20 poena i deset skokova. 

Sparsi će u polufinalu vjerovatno igrati protiv ekipe zagrebačke Cedevite koju predvodi bh. reprezentativac Džanan Musa.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.