27.4.2016. 20:59
0
Osvojili su A1 ligu: Bosna ponovo u društvu najboljih
Košarkaši Bosne Royal osvojili su A1 ligu Bosne i Hercegovine pobjedivši večeras ekipu Lukavca u gostima rezultatom 71:89 (19:27,18:24,18:14,16:24). ''Studenti" su finalnu seriju dobili s 2:0 u pobjedama, te izborili plasman u društvo najboljih bh. ekipa za narednu sezonu.

Utakmica u Lukavcu od samog početka se odvijala u znaku gostujuće ekipe. Lukavac nije imao snage da odgovori raspoloženim Sarajlijama koji su dominirali u gotovo svim segmentima igre.

Odličnom igrom u napadu i odbrani, nošena učinkom odličnog Strahinje Dragičevića, Bosna Royal je već u prvoj četvrtini utakmice napravila osjetnu razliku, koja je nakon prvih deset minuta igre iznosila 27:19.

Lukavac je u nastavku meča zaigrao nešto bolje, te početkom drugog perioda igre došao na četiri poena zaostatka, ali tada se razigrao iskusni plej Saša Vasiljević i pogodio nekoliko vezanih šuteva za tri poena koji su vratili njegovom timu visoku prednost.

Bosnu je u prvom poluvremenu predvodio Dragičević koji je postigao čak 19 poena, a poluvrijeme je završeno rezultatom 51:37 u korist gostiju.

Treća četvrtina donijela je dosta bolju igru Lukavca koji smanjuje prednost Bosne, ali ne uspjeva doći do izjednačenja ili eventualnog preokreta. ''Studenti'' na kraju četvrtine uspjevaju zadržati deset poena prednosti (65:55), a Lukavac je ovaj period igre dobio s 18:14.

Posljedni period igre donio je ponovo dominaciju Bosne koja je iz minuta u minut povećavala rezultatsku prednost. Zadnju četvrtinu Sarajlije su dobile s 24:16 i zasluženo došli do pobjede kojom su obezbijedili učešće u Ligi 12 naredne sezone.

Bosnu je u ovom meču učinkom predvodio Strahinja Dragičević s 34 poena i tri skoka, dok je Mirza Ahmetbašić imao 16 poena, pet skokova i pet asistencija. U timu Lukavca najefikasniji je bio Mirnes Islamović s 25 poena, sedam skokova i dvije asistencije.

(FENA) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.