15.5.2016. 22:45
0
Košarkaši CSKA Moskve sedmi put prvaci Evrope
Košarkaši CSKA Moskve osvojili su naslov prvaka Evrope.
Ruski tim je u finalu završnog turnira Eurolige u Berlinu nakon produžetka pobijedio Fenerbahče sa 101:96.

Košarkaši CSKA su veći dio meča imali dvocifrenu prednost, ali su do pobjede došli tek u produžetku. Na poluvremenu su imali 20 poena, a u 27 minuti i rekordnih 21 poen prednosti, dok su u posljednju četvrtinu ušli su s prednošću od 16 poena.

No, turski tim je u posljednjoj četvrtini uspio napraviti veliki preokret te poenima Dixona u posljednjoj minuti izjednačiti, a 20 sekundi prije kraja doći do vodstva. Ipak, u posljednjim trenucima Khryapa spašava rusku ekipu i košem s poludistance donosi produžetak.

Ekipa CSKA bila je uspješnija u dodatnih pet minuta te na kraju došla do pobjede i sedme titule prvaka Evrope, a prve nakon 2008. godine.

Najefikasniji u ruskom timu bili su De Colo sa 22 i Teodosić sa 19 poena, a kod Fenerbačea Dixon sa 17 te Udoh, Antić i Datome sa po 16 poena.

U susretu za treće mjesto Lokomotiv Kuban pobijedio je ekipu Laboral Kutxe sa 85:75.
(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.