16.8.2016. 15:00
0
Rio 2016: Sudar košarkaša Hrvatske i Srbije u četvrtfinalu
Reprezentacija Hrvatske nema imperativ pobjede i u utakmicu sa Srbijom ulazi rasterećeno, što može biti njihov najveći adut.

Hrvatski košarkaši svladali su Litvu, pobijedivši je prvi put na velikim natjecanjima te izborili četvrtfinale protiv Srbije.
 
Uoči početka Olimpijskih igara Hrvati su priželjkivali plasman u četvrtfinale, što je s obzirom na jačinu skupine sasvim pristojan rezultat. Ne treba zaboraviti i činjenicu kako je Hrvatska reprezentacija nakon dramatične pobjede protiv Italije jedva izborila plasman u Riju, tako da je četvrtfinale na Olimpijskim igrama već sa po sebi izvrstan rezultat.
 
Pobjeda nad Litvom rano jutros, rezultatom 90:81, donijela je treće mjesto u skupini i izbjegavanje američkog dream teama, i sigurnog ispadanja, ovako susret u četvrtfinalu protiv Srbije donijet će košarkašku poslasticu, usprkos velikoj snazi Srbije, koja je apsolutni favorit za medalju,
 
Reprezentacija Hrvatske nema imperativ pobjede i u utakmicu ulazi rasterećeno, što može biti njihov najveći adut.
 
(Anesa Agović / SB)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.