17.8.2016. 20:57
1
Jusuf Nurkić nakon poraza od Belgije: Ko misli da ne valjamo i ko ne želi da bude uz nas, ima puno pravo na taj izbor!
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Belgije rezultatom 73:67 na turniru ''Trofej Makedonije'' koji se igra u Skoplju.

Belgiju je do pobjede predvodio Maxime De Zeeuw s 22 poena, dok su u selekciji BiH po 13 poena postigli Jusuf Nurkić i Džanan Musa.  

To je druga pobjeda Belgije protiv BiH u pripremama za kvalifikacije za nastup na evropskom prvenstvu 2017. godine. Prvu pobjedu Belgijanci su ostvarili na nedavno održanom turniru u Sloveniji. 

Na turniru ''Trofej Makedonije'' učestvuju još selekcije Makedonije i Crne Gore. 

Izabranici selektora Damira Mulaomerovića nastupit će u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo u grupi C sa selekcijama Švedske i Rusije.

Nakon poraza naše selekcije od Belgijanaca nakon utakmice se oglasio centar Denver Nuggetsa, Jusuf Nurkić.

"Ne tražimo alibi, ja preuzimam krivicu za ovaj poraz, ali sada igramo da se uigramo i da pobjeđujemo kad najviše bude potrebno. Ko misli da mi ne valjamo i ko ne želi da bude uz nas, ima puno pravo na taj izbor. Mi znamo naš put, znamo da nije ni lagan ni kratak, ali smo spremni na sva iskušenja. Biti uz nas ili ne, izbor je vaš", napisao je Nurkić na Facebooku.

Fena / Source.ba

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.