29.8.2016. 21:13
2
Kikanović: Na zabavi nije bilo opijanja i alkoholiziranja
Društvenim mrežama danas se poput virusa širio snimak košarkaških reprezentativaca koji su se u kasne sate uz, kako su neki mediji prenijeli, alkohol i stihove srbijanske pjevaljke Cece provodili se.

Nakon što je video postao viralan, mnogi su osudili ponašanje naših košarkaša, a javnosti se objavio i reprezentativni centar Elmedin Kikanović, prenosi Avaz.


Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

"Povodom medijske hajke koja se digla oko košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine osjećam potrebu da se kao zamjenik kapitena (Mirza Teletović nije sa nama u Rusiji) u ime svih igrača obratim košarkaškoj javnosti i navijačima naše reprezentacije. Ne želim da jeftinom patetikom, koja je sveprisutna danas, pridobijamo srca navijača. Jednostavno, ne bih volio da košarkaška javnost i naši navijači budu u zabludi i prihvate iskrivljenu sliku reprezentacije koja im se nudi. Na okupu smo skoro četrdeset dana i pripreme su protekle bez najmanjeg incidenta, uz odličnu atmosferu i predan rad. Na poziv našeg kolege i saigrača Jusufa Nurkića, uz dozvolu selektora Damira Mulaomerovića, kao i prisustvo dijela stručnog štaba, okupili smo se na večeri nakon treninga kako bi smo obilježili njegov rođendan. Nakon što smo trenirali dva puta tog dana ekipa je zajedno stigla i zajedno napustila restoran u dogovoreno vrijeme, kako bi se pripremili i spremno dočekali dva treninga sljedećeg dana. Ne vidim nijedan razlog za pogrešnu percepciju ili usmjeravanje krivice koja ne postoji prema bilo kome. Mi smo profesionalci, svjesni svojih obaveza i apsolutno su netačne priče da je bilo nekog opijanja i alkoholiziranja. Apelovao bih na naše prave navijače da ne nasjedaju na priče koje se nimalo slučajno serviraju dan uoči početka kvalifikacija, iako su mediji imali informacije o rođendanu prije desetak dana i niko nije ni pokušavao da ih sakrije. Okupili smo se da igramo srcem i trudićemo se da našu zemlju predstavimo na najbolji mogući način. Dobro smo radili uz sjajne uslove i nadam se da ćemo na kraju kvalifikacija imati priliku da se radujemo zajedno sa našim istinskim navijačima - stoji u saopćenju Elmedina Kikanovića.

(Alen Avdić)

 
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.