10.9.2016. 22:22
0
Kvalifikacije za Eurobasket: BiH protiv Rusije poražena i u Mejdanu
Košarkaši Rusije u Tuzli su večeras savladali domaću selekciju BiH i u revanš meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo narodne godine, javlja Anadolu Agency (AA).

U trećem kolu grupe C kvalifikacija za Eurobasket 2017. godine, selekcija BiH večeras je u tuzlanskom Mejdanu dočekala favoriziranu Rusiju koja je u prvom meču slavila uvjerljivu pobjedu.

Izabranici Damira Mualomerovića bolje su otvorili meč i poveli sa 5:0, što je dodatno podiglo na noge pune tribine dvorane Mejdan u Tuzli.

Nošeni fanatičnim navijanjem košarkaši bh. tima prvu četvrtinu završili su prednošću od 22:12.

Rusi su u nastavku zaigrali nešto agresivnije, ali najboljih 20 minuta u dosadašnjem dijelu kvalifikacija BiH ipak završava prednošću 39:31.

I u drugo poluvrijeme Rusi ulaze agresivnije u odbrani i u napadu tope prednost BiH i uskoro dolaze na izjednačenje 40:40. Treća četvrtina završena je rezultatom 55:51 u korist Rusije.

Utakmica je završena rezultatom 78:67 u koristu gostujuće ruske selekcije.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.