2.11.2016. 16:18
0
Lojo: Možemo pobijediti Triglav ako ekipa pruži maksimum
Košarkašice sarajevskog Play Offa sutra gostuju ekipi slovenskog Triglava u 5. kolu regionalne WABA lige.

Aktuelni prvak BiH voljom žrijeba odigrao je samo dvije utakmice u WABA ligi, te upisao pobjedu protiv Partizana u Beogradu i poraz na svom terenu od favorita grupe, bugarske ekipe Beroe.

Sarajke žele odigrati dobar meč protiv Triglava, koji je nakon tri odigrane utakmice upisao dvije pobjede i poraz, a trener Play Offa Goran Lojo ističe da je njegov tim pokazao da se može nositi sa svim protivnicima u grupi.

- Pobjedom protiv Partizana u prvom kolu i utakmicom protiv favorita grupe, ekipe Beroa, koju smo izgubili u posljednjim minutama nesretnim spletom okolnosti, pokazali smo da se možemo nositi sa svim protivnicima u grupi. Triglav je u Kranju dobio Partizan s pola koša, tako da kada statistički analziriate, sve ekipe u grupi su dosta izjednačene – rekao je Lojo za Fenu.

Naglašava da Play Off može ostvariti pobjedu protiv Triglava ako ekipa na terenu da svoj maksimum.

Play Off će u tri dana odigrati tri utakmice. Nakon sutrašnje protiv Triglava u Kranju, Sarajke će u petak i subotu igrati utakmice domaćeg prvenstva protiv Brčanke i Impulsa. Lojo vjeruje da takav raspored neće biti problem za njegove košarkašice, te da će u domaćem prvenstvu priliku za igru dobiti igračice koje u WABA ligi imaju manju minutažu.

- Utakmica u Kranju će biti teška, ali mnogo smo kvalitetniji od Brčanke i Impulsa, tako da ćemo u tim susretima koristiti igračice s manjom minutažom u regionalnoj ligi - zaključio je Lojo.

Utakmica 5. kola regionalne WABA lige između Triglava i Play Offa će biti odigrana sutra u Kranju s početkom u 19 sati.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.