8.11.2016. 9:23
0
NBA: Nova pobjeda Thundera, Steph Curry oborio lični rekord u trojkama
Košarkaši Oklahoma City Thundera i Miami Heata sinoć su odigrali najzanimljiviji meč sjevernoameričke NBA lige, a slavili su domaći košarkaši iz Oklahome rezultatom 97:85.

Oklahoma je do šeste ovosezonske pobjede došla na krilima Enesa Kantera koji je postigao 24 poena i deset skokova, a Vikotor Oladipo je dodao 17 poena, dva skoka i dvije asistencije. 

U ekipi Miamija, koja je sada na omjeru od dvije pobjede i četiri poraza, James Johnson je imao 18 poena i šest skokova, dok su Goran Dragić i Luke Babbitt upisali po 11 poena.

Thunder će novu pobjedu pokušati upisati u srijedu na svom terenu protiv Toronto Raptorsa, a Heat dan kasnije dočekuje Chicago Bullse. 

Golden State Warriorsi upisali su novu pobjedu na domaćem terenu u ''Oracle Areni'' protiv New Orleans Pelicansa sa 116:106. 

Viceprvake NBA lige do pobjede je predvodio prošlosezonski MVP Stephen Curry, koji je pogodio 13 šuteva za tri poena iz 17 pokušaja za ukupno 46 postignutih poena. Jedan od najboljih šutera današnjice na taj način je oborio lični rekord u postignutih trojkama na jednoj utakmici.

Warriorsi su na omjeru od 5:2 i već u srijedu dočekuju Dallas Maverickse u novom domaćem susretu, dok će Pelicansi, koji su na imjeru 0-7, u četvrtak protiv Milwaukee Bucksa našeg Mirze Teletovića pokušati ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu. 

- Rezultati sinoćnjih susreta NBA lige:
Oklahoma City Thunder - Miami Heat 97:85
Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 114:82
Philadelphia 76-ers - Utah Jazz 84:109
Washington Wizards - Houston Rockets 106:114
Charlotte Hornets - Indiana Pacers 122:100
Chicago Bullas - Orlando Magic 112:80
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 116:106

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.