20.11.2016. 11:58
1
Inat navijača nije dovoljan za opstanak: Hoće li istražni organi konačno reagirati u slučaju KK Bosna?
FOTO: N1
Prošlo je mnogo godina od kada su igrači KK Bosna posljednji put igrali pred punim tribinama u dvorani “Mirza Delibašić” kao što je to sinoć bilo.

Mnogi se i ne sjećaju veličanstvene atmosfere i vrhunskih partija na sarajevskom parketu, a jutros sve je isto. Ostali su problemi i pitanje može li preživjeti nekadašji evropski prvak.

Poznato je da se inat Bosanaca budi kada je najteže i tako je bilo i sinoć. Stigli su navijači iz očaja, u pokušaju da spase KK Bosnu?

Da li je dovoljna jedna utakmica da se dignu iz pepela nakon godina i godina nesavjesnog rukovođenja ovim klubom. Bosna je slavila, možda posljednji put. Blizu 5.000 gledalaca svjedočilo je pobjedi košarkaša u bordo dresovima rezultatom 83:67 nad tuzlanskom Slobodom. Ali taj rezultat je bio u drugom planu.

Šta će biti sa Studentima i dalje ostaje znak pitanja.

KK Bosna na rubu je propasti. Kako je nastao višemilionski dug koji je nekadašnjeg prvaka Evrope doveo pred bankrot? O tome kakva je sudbina “Studenata” i kako će biti riješen “slučaj Vučurević” rijetko ko ima odgovor, a odgovorni za takvo stanje vješto šute i izbjegavaju odgovornost, a što je u ovoj situaciji neprihvatljivo.

Navijači, djeca, Sarajlije stali su iza Bosne pa ispuniše dvoranu Mirza Delibašić u subotu protiv Slobode. Možda u budućnosti bude održana i donatorska večer, ali ni to neće biti dovoljno za preživljavanje. Jedina satisfakcija u ovome bila bi da istražni organi, Finansijska policija odrade svoj posao i krivce izvedu pred lice pravde. Sve drugo je igra koja se vrti ukrug, dok simbol Sarajeva nestaje u pepelu nastalog u pohlepama onih koji su godinama nedomaćinski vodili klub.

Utvrđeno je da niti u jednoj od deset godina obuhvaćenih revizijom, odnosno od januara 2004. do decembra 2013., KK Bosna nije poslovao u skladu za zakonom, a što je konačno u aprilu ove godine prekinuto, ali prekasno.

Ako to nije dovoljno da neko reaguje po službenoj dužnosti ne znamo šta se treba još desiti. Zar će Sarajlije dopustiti da im sinoćnji meč i karta bude posljednji pisani trag o postojanju nekadašnjeg giganta.

(Patria)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.