18.12.2016. 9:45
0
EP U-18: Košarkaški juniori BiH danas protiv Latvije
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra treću utakmicu protiv Latvije u okviru grupe C Evropskog prvenstva u Turskoj.

Bh. juniori su u petak u prvoj utakmici, nakon dramatične završnice, savladali selekciju Izraela 103:102 poslije produžetaka, a u subotu su izabranici Josipa Pandže odigrali kvalitetan meč i trijumfovali protiv favorizirane Litvanije rezultatom 79:70.

Nakon ove dvije pobjede, mladi košarkaši BiH su na korak od plasmana u narednu fazu takmičenja na Eurobasketu, ali iz bh. tabora poručuju da ništa još nije gotovo.

- Nema prostora za euforiju, jer protiv Latvije moramo potvrditi što smo do sada uradili. Oni su šuterska ekipa, koja ima visinu i izuzetno kvalitetne igrače. Nema kalkulacija, moramo s njima ući u 'fajt' ako hoćemo da pobijedimo - poručio je centar reprezentacije BiH Sandro Antunović.

Bh. juniori žele trijumf i prolaz u drugu fazu takmičenja na Eurobasketu u Turskoj, ističe Mateo Zovko.

- Dvije utakmice, dva trijumfa su iza nas a imamo dovoljno motiva, želje i kvaliteta da dođemo do onog najvažnijeg, trećeg protiv Latvije. Moramo odigrati kako se od nas očekuje, opet ginuti na terenu. Imamo ekipu, atmosferu i nadam se novoj pobjedi Bosne i Hercegovine - kazao je Zovko.

Latvija je jučer porazila Izrael u posljednjim sekundama rezultatom 71:70, dok je u prvom meču pretrpjela poraz od Litvanije 62:50.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Latvije igra se danas u 18.45 sati.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.