1.2.2017. 16:23
0
Aleksandar Fulurija, predsjednik KS BiH: Pešić među kandidatima za selektora “A“ tima BiH
Aleksandar Fulurija, predsjednik Košarkaškog saveza BiH potvrdio je za Anadolu Agency (AA) da je pred članovima Stručnog savjeta uoči današnje sjednice na kojoj su razmatrali imena kandidata za sve muške i ženske bh. selekcije bilo i ime proslavljenog trenera Svetislava Pešića. No, dodao je da će Stručni savjet svoje prijedloge dostaviti Upravnom odboru, koji će se sastati do kraja februara i imenovati sve selektor državnih reprezentacija.

“Istovremeno su održane sjednice Stručnog savjeta i Upravnog odbora saveza. Oni su razgovarali o imenima kandidata za selektore svih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kakvi će biti njihovi prijedlozi još uvijek ne znamo i o imenima ne želimo za sada pričati. Mogu samo potvrditi da na današnjoj sjednici Upravni odbor nije razgovarao o toj temi“, kazao je Fulurija.

Ono što javnost treba znati, rekao je, jeste da Stručni savjet predlaže kandidate, a da Upravni odbor imenuje selektore.

"Prema ranijem dogovoru prije sjednice na kojoj će se odlučivati o tome ko su selektori bh. selekcija ne bi trebali izlaziti u javnost. Jedino sam zamolio sve članove Stručnog savjeta da detaljno razmotre sva imena kandidata. Mogu samo reći da je među njima bilo i ime Pešića, kao kandidata za selektora 'A' reprezentacije BiH“, naveo je Fulurija.

Upravno odbor danas je razmatrao i ostavku koju je dao Dubravko Barbaraić, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH.

“Barbarić je dobio punu podršku Upravnog odbora i nije prihvatio njegovu ostavku. Uostalom ostavku generalnog sekretara ne može ni prihvatiti Upravni odbor, jer njega imenuje Skupština. Dakle, samo to tijelo ga može i razriješiti dužnosti, a naredna Skupština saveza održaće se u martu“, zaključio je Fulurija.

Posljednji selektor seniorske košarkaške reprezentacije BiH bio je Damir Mulaomerović, koji je podnio ostavku nakon neuspjeha u kvalifikacijama za “Eurobasket 2016“. Među kandidatima za njegovog nasljednika, osim Mulaomerovića, spominju se imena Senada Muminovića, Željka Lukajića i Josipa Pandže.

(Anadolu Agency) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.