13.2.2017. 9:36
0
NBA: Knicksi savladali Spurse, Pistonsi bolji od Raptorsa
Četiri susreta sjevernoameričke košarkaške NBA lige odigrana su sinoć, a izenenađenja su priredili košarkaši New York Knicksa i Detroit Pistonsa.

Knicksi, koji u ovoj sezoni igraju loše, na svom terenu su savladali jednog od favorita zapadne konferencije San Antonio Spurse s 94:90, dok su Pistonsi, koji također imaju nezavidnu sezonu, u gostima bili bolji od Toronto Raptorsa, jednog od favorita istoka.  

Utakmica u New Yorku donijela je lošu igru Spursa, koji su s distance šutirali tek 37 posto, dok su Knicksi s druge strane imali polovičan uspjeh. Spursi u ovom meču nisu imali nikog ko bi podržao raspoloženog Kawhija Leonarda (36 poena, devet skokova, četiri asistencije), a pored njega jedini starter s dvocifrenim učinkom bio je LaMarcus Aldrige s 15 poena i deset skokova.

U timu Knicksa, koji su u ovoj sezoni jedna od najnekonstantnijih ekipa, istaknuo se Carmelo Anthony s 25 poena i sedam skokova, Derrick Rose je dodao 18, a latvijski gorostas Kristaps Porzingis 16 poena. 

Knicksi su na omjeru 24 pobjede i 33 poraza, a narednu utakmicu će igrati u srijedu protiv Oklahoma City Thundera, dok Spursi imaju 41 pobjedu i 13 poraza, a igrat će već danas u gostima protiv Indiana Pacersa. 

- Rezultati:
New York Knicks - San Antonio Spurs 94:90
Toronto Raptors - Detroit Pistons 101:102
Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls 117:89
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 105:99

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.