18.2.2017. 22:00
1
Finale Kupa Grčke: Tuča navijača i policije, te pištolji na tribinama koje su nosila "sumnjiva" lica
Košarkaši Panathinaikosa osvojili su Kup Grčke pobjedom protiv Arisa 68:59, ali je košarka ostala u potpuno drugom planu, prenosi beogradski Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Finale je kasnilo sa početkom više od sat vremena zbog incidenata na tribinama. Dogovor uoči meča je bio da oba tima dobiju po 1.000 karata za svoje navijače, ali su u dvorani dominirale Arisove pristalice.

Vlasniku Panathinaikosa se to nije dopalo, pa  je tražio da se isprazni 50 sjedišta oko njega, te je zabranio svom timu da izađe na parket i isprozivao organizaciju i policiju da ne rade svoj posao.

Odgovor je imao Arisov gazda Laskaris koji je rekao da je PAO  doveo sumnjiva lica koja su prijetila pištoljima, koja nemaju veze sa navijanjem i klubom, tvrdio da su incidenti počeli na tribini sa gostujućim navijačima. Na kraju, poslije silnih peripetija, policija, delegati i sudije dali su zeleno svjetlo da meč počne.

Feldin je sa 18 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, Kalathes je dodao 15, a Gabriel 13 poena. Kod domaćih je Cummings ubacio 20 poena, te Jenkins sa 12 poena.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.