24.2.2017. 19:14
0
Rudar Sport u Tuzli pobijedio Jedinstvo BH Telekom
U okviru 13. kola prvenstva BiH za košarkašice, večeras je u Tuzli Jedinstvo BH Telekom poraženo od ekipe Rudar Sport iz Ugljevika rezultatom 67:77 (24:17, 15:16, 18:21, 10:23).

Ishod susreta predstavlja malo iznenađenje samo za one koji nisu bili među četrdesetak gledalaca u dvorani Mejdan. Sastav trenerice Mare Lakić Brčaninović mučio se igrajući na kartu iskustva Melise Brčaninović i Naide Glotić. Gošće su relativno lako održavale rezultatsku ravnotežu, a u 15. minuti izjednačile su na 28:28.

Domaći sastav nikako nije uspijevao da poveže konce, ali su poluvrijeme riješile u svoju korist rezultatom 39:33.

No, gošće su pritiskale i na isteku treće četvrtine došle su na 57:54, da bi sredinom posljednjeg dijela utakmice serijom pogodaka prešle u vodstvo koje je u 15. minuti nakon poena Jovane Radovanović iznosilo 62:67.

Domaće su klonule duhom, a razigrane gošće punile su koš Tuzlanki da bi na kraju došle do svoje druge pobjede u 12 susreta, dok Tuzlanke ostaju na 5 pobjeda i šest poraza.

Najviše poena u domaćem timu postigle su Melisa Brčaninović 27, te Naida Glotić 10 uz 12 skokova, koliko je postigla i Melika Hadžiefendić.

U pobjedničkom sastavu Marijana Paunović postigla je 28, a Nataša Filipović 23 poena.

(Fena/Alen Avdić) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.