29.3.2017. 8:18
0
Nevjerovatna utakmica nezaustavljivog Nurka: Sa 33 poena vodio Blazerse do pobjede protiv svog bivšeg kluba
U meču protiv direktnog konkurenta za plasman u play off Zapadne konferencije, "Denver Nuggetsa", u kojoj je "Portland" slavio sa 122-113, Nurkić je ubacio 33 poena, imao 16 skokova i tri blokade.

Nurkić je imao i fantastičnu statistiku, ubacio je 12 od 15 šuteva za dva poena, i 9 od 11 slobodnih bacanja.

Nurkić je u utakmici protiv svog bivšeg kluba potpuno nadigrao, dojučerašnjeg suigrača i konkurenta,  srpskog centra Nikolu Jokića, zbog kojeg je i morao promijeniti klub, i zaustavio ga na za njega skromnih 17 poena, prenosi Avaz.

Najefikasniji u redovima "Portland Trail Blaizersa" bio je bek CJ McCollum sa 39 poena.

Ovom pobjedom  nad direktnim rivalom "Portland" je, šest utakmica prije kraja ovog dijela sezone,  učvrstio osmo mjesto na Zapadu sa pobjedom više od "Denvera", piše Avaz.




(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.