11.4.2017. 10:35
0
Gašić: Dolazimo igrati košarku i želimo povoljan rezultat
Uoči susreta 8. kola Lige za prvaka između košarkaša Bosne Royal Jelly i Slobode, tenzije su porasle zbog medijskih obraćanja predstavnika dvaju klubova.

Trener Tuzlaka Velimir Gašić komentirao je suđenje na utakmici sa Sparsom, ali je iz Bosne upućeno saopćenje za javnost u kojem tvrde da Gašić i Sloboda vrše pritisak na sudije uoči završnice prvenstva BiH, iako trener Tuzlaka u braćanju nije spomenuo Bosnu. Potom je saopćenjem reagovala i Sloboda, pa je tako večerašnji duel dva stara rivala unapijed dobio neželjeni publicitet, mimo igre na parketu.

- Mi dolazimo u Sarajevo igrati košarku i ništa drugo nas ne zanima. Bosna Royal Jelly je do sada pokazala određeni nivo kvaliteta, a činjenica da su pobijedili Igokeu sve govori. Međutim, od tri međusobne utakmice u ovoj sezoni mi smo dobili dvije. Sasvim je sigurno da će nastojati da pobjedom osiguraju bolju poziciju za play-off, ali to i mi želimo - izjavio je Velimir Gašić za Fenu.

Napomenuo je da nekoliko njegovih igrača muče povrede, ali da će unatoč tome pokušati pomoći svom klubu u bitnoj utakmici sezone.

- Mi smo cilj postigli plasmanom u Ligu 6. Sada smo napravili novi iskorak i to je velika stvar za našu mladu ekipu. Ne znam postoji li klub u Evropi koji u rosteru ima igrače od 15 ili 16 godina. Draže mi je da ti mladići odigraju na parketu dvije-tri minute, nego da protivnika pobijedimo sa 30 poena razlike. Protiv Bosne Royal Jelly pokušat ćemo da pružimo maksim i ostvarimo što povoljniji rezulat, a što će biti na kraju vidjet ćemo – kazao je Gašić.

Utakmica Bosna Royal Jelly - Sloboda igra se večeras od 18 sati i 30 minuta.

(Fena/Alen Avdić) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.