25.4.2017. 8:58
0
Golden State pomeo Portland, Jusuf Nurkić ponovo nije igrao
Košarkarši Atlanta Hawksa sinoć su izjednačili seriju prvog kruga playoffa NBA lige protiv Washington Wizardsa.

Na četvrtoj utakmici serije Atlanta je slavila na svom terenu rezultatom 111:101. 

Junak večeri bio je Dennis Schroder s 18 postignutih poena, a pogodio je dvije trojke i dva šuta za dva poena u ključnim momentima utakmice.

Toronto Raptorsi su poveli protiv Milwaukee Buksa s 3:2 u seriji, nakon to su petu utakmicu na svom terenu dobili sa 118:93.

Norman Powell je za pobjednički tim ubacio 25 poena, a Raptorsi će drugi krug playoffa pokušati izboriti u četvrtak na gostovanju u Milwaukeeju. Pobjednik tog duela u drugom krugu će igrati protiv branilaca titule prvaka Cleveland Cavaliers, koji su u prvoj rundi s 4:0 ''pomeli'' Indiana Pacerse.

Na zapadu je ekipa Golden State Warriorsa izborila plasman u drugi krug četvrtom pobjedom protiv Portland Trail Blazersa.

Warriorse, viceprvake NBA lige, do pobjede je predvodio Stephen Curry s 37 poena, sedam skokova i osam asistencija, dok je u Portlandu najefikasniji bio Damian Lillard s 34 poena.

Za domaći tim nije nastupio centar bh. reprezentacije Jusuf Nurkić, koji je pošteđen zbog povrede noge.

Rezultati 1. kruga playoffa:
ISTOK
Atlanta Hawks - Washinton Wizards 111:101
(serija izjednačena na 2:2)

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 118:93
(Toronto vodi s 3:2)

ZAPAD
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 103:128
(Golden State se plasirao u 2. krug sa 4:0).

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.