16.6.2017. 11:43
0
Bill Russell, prvi dobitnik NBA nagrade za životno djelo
Najtrofejniji NBA košarkaš Bill Russell (83), koji je tijekom igračke karijere osvojio čak 11 naslova prvaka u dresu Boston Celticsa, postat će prvi dobitnik NBA nagrade za životno djelo, objavilo je vodstvo lige.

Russell je postao prvi košarkaš koji je osvojio olimpijsko zlato (Melbourne 1956), naslov sveučilišnog prvaka (Sveučilište San Francisco 1955, 1956) i NBA naslov (Boston Celtics 1957, 1959-66 i 1968-69). Usto, Russell je postao prvi Afroamerikanac koji je postao glavni trener neke američke profesionalne momčadi kada je 1966. godine imenovan trenerom-igračem u Celticsima te je u toj ulozi osvojio dva naslova prvaka (1968-69).

Rezultat slika za bill russell award 1957

                                 Fotografija korisnika/ce Semina Šišić.
Tijekom svoje 13-godišnje profesionalne karijere Russell je 12 puta igrao na All-Star utakmicama, a ostao je upamćen kao jedan od najboljih obrambenih igrača u povijesti. Sa 21620 skokova, odnosno 22.5 po utakmici, Russell se nalazi na drugom mjestu svih vremena u toj statističkoj kategoriji.

Rezultat slika za bill russell

Nagrada za najkorisnijeg igrača finala doigravanja u NBA ligi nosi ime upravo po Billu Russellu, koji ju nikada nije osvojio jer se ona dodjeljuje od 1969. godine.

Russellu će nagrada za životno djelo biti uručena na svečanosti 26. lipnja kada će biti dodijeljene i nagrade najboljima u svim kategorijama ove sezone.

Pogledajte video i budite svjedoci igre jednog od najboljeg košarkaša u historiji NBA.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.