3.7.2017. 18:30
0
Lojo: Nastojat ćemo se dobro pripremiti za EP, cilj ostanak u A diviziji
Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okupila u Sarajevu gdje je počela pripreme za evropskom prvenstvu u mađarskom Šopronu koje se održava od 5. do 13. augusta.


Na spisku selektor reprezentacije Gorana Loje nalazi se 14 igračica, a sve su se pojavile na prozivci.

- Danas smo se okupili, početak je priprema za EP U-18 A divizije. Sve pozvane igračice su se odazvale s tim da imamo još šest njih koje su trenutno s U-20 reprezentacijom, koja se priprema za evropsko prvenstvo A divizije u Portugalu i one će zajedno s ovih 14 konkurisati za sastav reprezentacije U-18 koja će nas predstavljati u Mađarskoj - rekao je Lojo za Fenu.

Reprezentacija će do 19. jula trenirati u Sarajevu dva puta dnevno, a nakon toga odlazi u Srbiju gdje će odigrati dvije utakmice protiv domaćina. Nakon toga slijede dva pripremna meča u Slavonskom Brodu protiv reprezentacije Hrvatske.

- Obje te selekcije su također u A diviziji. Nakon toga se vraćamo u Sarajevo na nekoliko dana a poslije toga, krajem mjeseca, putujemo u Austriju gdje ćemo odigrati posljednje dvije kontrolne utakmice protiv njih - pojasnio je Lojo.

Potom slijedi putovanje za mađarski Šopron gdje će se igrati evropsko prvenstvo.

Bh. košarkašice će igrati u grupi D s Francuskom, Italijom i Belgijom.

- U jako teškoj smo grupi. Francuska je aktuelni evropski prvak, Belgija i Italija petoplasirana, odnosno šestoplasirana ekipa. Sistem takmičenja jr specifičan tako da nakon grupe svi prolaze u osminu finala i najbitnija je četvrta utakmica od koje zavisi da li se ide u prvih osam ili u razigravanje od devetog do 16. mjesta. Iako imamo tešku grupu nastojat ćemo da se što bolje pripremimo i ostvarimo naš cilj a to je opstanak u A diviziji - zaključio je Lojo.

(FENA/Amila Alijagić)

Goran Lojo
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.