8.7.2017. 17:25
0
Tomić: Rad sa selektorom Vujoševićem velika čast za mlade igrače
Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hrcegovine u hrvatskom Svetom Martinu na Muri obavlja prvu fazu sedmodnevnih priprema za nastup u pretkvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, koje počinju početkom augusta.

Rerezentativac Obrad Tomić izajavio da pripreme teku na zabovoljavajućem nivou i da je atmosfera u ekipi odlična. 

- Za četiri-pet dana koliko smo ovdje treninzi se baziraju na fizičkoj pripremu, ali smo postavili i neka dva-tri napadačka sistema. Rad s novim selektorom Duškom Vujoševićem je za nas velika čast i dajemo maksimum na svakom treningu. Njegovi treninzi razlikuju se u odnosu na sve ostale. Rad sa takvirm trenerom svima nam puno znači pogotovo mlađim igračima koji su prvi put u reprezentaciji - kazao je Tomić.

Po povratu iz Hrvatske bh. košarkaši će u Sarajevu odigrati dva prijateljska susreta sa selekcijom Bjelorusije, 12. i 13. jula u Sarajevu, zatim će nastupiti na turniru u Skoplju, a pripremni period će završiti s još dvije kontrolne utakmice s Austrijom, također u Sarajevu.

Protivnici košarkaša BiH u pretkvalifikacionoj grupi bit će selekcije  Slovačke, Armenije i Švedske protiv koje 3. augusta u gostima igraju prvi susret. 


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.