30.7.2017. 21:15
0
Pobjednički niz se nastavio: Zmajići savladali Slovačku 73:68
Juniorska košarkaška reprezentacija BiH (U18) u drugom kolu Eurobasketa savladala je domaćina Slovačku sa 73:68, a završnica je bila uzbudljiva. Iako su Slovaci u jednom momentu imali blagu prednost, Zmajići su uspjeli pobjeći, piše agencija Patria.


Na poluvremenu smo imali pet razlike, a u trećoj četvrtini se igralo koš za koš. Završavamo sa pet razlike.

Posljednja četvrtina, donosi bolju igru Slovaka koji su pet minuta prije kraja i stigli do izjednačenja. Ipak, poenima Sikiraša i Čampare, vraćamo prednost na svoju stranu i ušlo se u uzbudljiv finiš utakmice gdje su bolje snašli naši juniori za konačnih 73:68. Posljednju minutu obilježili su slobodna bacanja i time outi. 

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Sani Čampara sa 20 poena, Njegoš Sikiraš 14, dok je double-double učinak imao Alikadić sa 11 poena i deset skokova. Kod Slovaka najraspoloženiji je bio Javorsky sa 20 poena.

(Patria/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.